woensdag 9 augustus 2017

Gestoomde zalmforel (Verre Oosten)

GESTOOMDE ZALMFOREL

1 grote zalmforel van 500 gram
1 theelepel suiker
zout
peper
mespunt ve-tsin
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel lichte sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 fijngesneden lente-uitje
6 dunne plakjes gemberwortel
5 sprietjes fijngesneden Chinese bieslook
1½ eetlepel olie


De vis licht inkerven, bestrooien met suiker, zout, peper en ve-tsin. De rijstwijn, sojasaus en sesamolie mengen en erover gieten. De gemberplakjes in en op de vis leggen en het lente-uitje erover strooien. De schaal in de wok plaatsen, deksel erop en de vis in ongeveer een half uur gaar stomen. De gember verwijderen. De olie in een pannetje verhitten en over de gestoomde vis gieten. Hierbij even afstand nemen, deze ongewone handeling veroorzaakt wat spetters, maar het resultaat is erg lekker.
Serveren met rijst en groente.

2 personen

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Lekker uit de Toko : Wat je allemaal kunt maken van exotische kruiden, bijzondere ingrediënten, tropische groenten en fruit / Martha de Jager

Geen opmerkingen: