maandag 31 juli 2017

Bloemkool met mais en bosuitje

BLOEMKOOL MET MAIS EN BOSUITJE

1 bloemkool
2 bosuitjes
1 potje mais of 1 maiskolf
3 theelepels paprikapoeder
scheutje olijfolie
azijn of citroensap
peper
zout
basilicum naar smaak


Was de bloemkool en snijd ze in kleine stukjes. Blancheer de bloemkool stukjes 3 minuten in kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit de olie en voeg er de bloemkool stukjes en paprikapoeder aan toe. Roerbak de bloemkool beetgaar. Voeg er de maiskorrels en in ringen gesneden bosuitjes aan toe en laat dit heel even meebakken. Laat het mengsel iets afkoelen en meng er in een schaal de dressing van olie, azijn of citroensap en peper en zout en fijngesneden basilicum door. Laat de dressing er minimaal een kwartiertje intrekken en serveer.
Lekker bij gebakken aardappelen en een vegetarische burger.

2 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinieuws 2 september 2009

Geen opmerkingen: