maandag 31 juli 2017

Sperziebonen met sesamsaus

SPERZIEBONEN MET SESAMSAUS

250 gram sperziebonen
1 eetlepel + 1 theelepel (Japans) wit sesamzaad
½ eetlepel Japanse sojasaus
3 centimeter verse gemberwortel
½ eetlepel mirin
1 - 2 theelepels suiker
ijskoud water


De bonen 2 minuten blancheren in kokend water. Afgieten en in ijswater leggen om ze niet verder te laten koken. Opnieuw afgieten. In een droge koekenpan de sesamzaadjes 5 minuten roosteren. Schudden met de pan tot de zaadjes goudbruin zijn. In een vijzel de sesam tot een pasta kneuzen (het mengsel wordt vochtig wanneer de olie uit de zaadjes vrijkomt). Deze pasta mengen met de gember, sojasaus, mirin en suiker. De saus over de bonen gieten.

2 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinieuws Klein 16 september 2009

Geen opmerkingen: