maandag 5 juni 2017

Wit voorgerechtje in een glas (België)

WIT VOORGERECHTJE IN EEN GLAS

200 gram victoriabaars (of andere witvis)
een bussel asperges
4 bloemkoolroosjes
enkele sprieten bieslook
100 gram zure room
50 gram gerookte forel
1 lepel mayonaise
1 lepel yoghurt


De asperges schoonmaken, in stukken snijden en krokant stomen of koken. De vis in blokjes snijden en stomen. Een romig sausje bereiden door zure room, yoghurt, mayonaise en gesneden forel te pureren. Kruiden met peper en zout. De ingrediënten stapelen in grote wijnglazen: eerst de aspergestukken, dan de witvis, het romig sausje en vervolgens een toefje gestoomde bloemkool en aspergepunten. Versieren met een weinig gesnipperde bieslook: het groen maakt het wit nog witter! Dit stapelgerecht kan aan tafel worden opgediend, of als aperitiefhapje of lepelgerecht tijdens een receptie.

4 personen

land : België
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Weekend Knack, via Marc Palmans [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: