KALKOEN-MAALTIJDSALADE MET VENKEL EN MELOEN
200 gram kalkoenfilet
1 theelepel natriumarme braad- en grillkruiden
25 gram boter of ongezouten margarine
1 venkelknol (250 gram)
150 gram broccoli
1 theelepel natriumarm bouillonpoeder
½ meloen (400 gram)
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel azijn
½ eetlepel natriumarme ketjap
3 eetlepels (olijf)olie
versgemalen peper
1 teentje knoflook
Kalkoen in stukjes snijden. Bestrooien met braad- en grillkruiden. In koekenpan boter verhitten. Kalkoen in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Op bord scheppen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. (Mooi venkelgroen achterhouden.) Venkel in reepjes snijden. Van broccoli taaie uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken van roosjes snijden. (Stronken worden niet gebruikt.) In pan met weinig water en bouillonpoeder venkel en broccoli 5 minuten koken. In vergiet onder koud water afspoelen. Meloen in parten snijden. Pitjes verwijderen. Met bolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. In kommetje doen: sinaasappelsap, azijn, ketjap, olie en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met vork tot sausje kloppen.
In slaschaal doen: kalkoen, venkel, broccoli en meloen. Sausje nogmaals doorkloppen. Erover schenken. Door elkaar scheppen. Garneren met venkelgroen. Lekker met geroosterd (zoutloos) brood.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip augustus 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten