donderdag 29 juni 2017

Kalkoentournedos met rozemarijnsaus

KALKOENTOURNEDOS MET ROZEMARIJNSAUS

1 kuipje verse roomkaas met sjalotjes en uitjes (Cantadou)
¼ deciliter droge witte wijn
½ deciliter slagroom
¼ theelepel tijm
2 theelepels rozemarijnnaaldjes
zout
peper
1 citroen
1 limoen
4 kalkoentournedos
30 gram boter of margarine
4 takjes peterselie


In steelpan roomkaas met wijn zachtjes verwarmen. Blijven roeren tot roomkaas gesmolten is. Slagroom, tijm en 1 theelepel rozemarijnnaaldjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Vier borden voorverwarmen. Citroen en limoen goed wassen. Van citroen en limoen 4 dunne plakjes afsnijden. Tournedos inwrijven met weinig zout, peper en rest van rozemarijnnaaldjes. In pan boter verhitten. Tournedos in 10 minuten gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Intussen saus op laag vuur door en door verwarmen. Af en toe roeren. Saus niet meer laten koken. Saus over borden verdelen. In midden van saus tournedos leggen. Op elke tournedos plakje citroen en plakje limoen leggen. Serveren met waterkerssalade met kerstomaatjes en gebakken krielaardappeltjes.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande december 1990

Geen opmerkingen: