zaterdag 20 mei 2017

IJsbergsla met kip en dadels

IJSBERGSLA MET KIP EN DADELS

150 gram kipfilet
zout
peper
1 eetlepel Franse mosterd
25 gram boter of margarine
1 krop ijsbergsla
200 gram worteltjes
12 gekonfijte dadels
1½ bekertje zure room
2 theelepels geraspte mierikswortel
1 eetlepel citroensap


Kip inwrijven met zout en peper. Bestrijken met mosterd. In koekenpan boter verhitten. Kip in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Laten afkoelen. Schuin in plakjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla in stukjes scheuren. Worteltjes wassen en schrappen. Schuin in dunne plakjes snijden. Dadels in lengte halveren. Pitten verwijderen. In kommetje doen: zure room, mierikswortel en citroensap. Tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
In slaschaal doen: ijsbergsla, wortel, dadels en kip. Sausje erover schenken.
Lekker bij omelet en gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip mei 1989

Geen opmerkingen: