zaterdag 20 mei 2017

Kip met gember en ananas

KIP MET GEMBER EN ANANAS

4 drumsticks
zout
peper
1½ theelepel gemberpoeder
25 gram margarine
1 blik ananasstukjes (nettogewicht 227 gram)
1 eetlepel bakgember
1 eetlepel sojasaus


Kip inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In braadpan margarine verhitten. Kip in 5 minuten rondom goudbruin bakken. Intussen ananas afgieten. Aan kip toevoegen: ananas, bakgember, sojasaus en 1 deciliter warm water. Aan de kook brengen. Met deksel op pan kip in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe keren. Overdoen in schaal.
Lekker met rijst en worteltjes.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip mei 1989
Een reactie plaatsen