donderdag 13 oktober 2016

Hâché (Nederland)

HÂCHÉ

750 gram koud vleesch
90 gram bloem
100 gram vet van jus of bak- en braadvet of 1 liter water met 4 bouillonblokjes
3 laurierbladen
15 kruidnagelen
(stukje Spaansche peper)
250 gram uien
1½ deciliter azijn


Bak in het vet de gesnipperde uien zeer lichtbruin, voeg er dan de bloem bij en bak, steeds roerende, meel en uien gelijkmatig bruin. Doe deze massa in de jus, die met wat water en kruiden aan de kook gebracht is, laat de saus roerende 5 minuten doorkoken en voeg er ’t in dobbelsteentjes gesneden vleesch en den azijn bij. Laat de hâché op een zacht vuur 1 uur langzaam stoven, maar roer er van tijd tot tijd in om aanbranden te voorkomen. Neem er voor het opdoen de kruiden uit, voeg er desverkiezende een weinig suiker en Engelsche saus en soya of vleeschextractdruppels bij.
N.B.: Wanneer de saus bij het opdoen te dun mocht zijn, kan men ze afbinden met wat aangemengde maïzena, die men roerende 3 minuten laat doorkoken.
De hoeveelheid water, die bij de jus gevoegd moet worden, hangt er geheel van af, hoe zout deze is.

4 personen

land : Nederland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het Coöperatie Kookboek / Samengesteld door een huismoeder

Geen opmerkingen: