donderdag 28 juli 2016

Zomerstamppot met komijnekaas

ZOMERSTAMPPOT MET KOMIJNEKAAS

1 Chinese kool
1 rode paprika
300 gram jonge Leidse kaas
1 zakje aardappelpureepoeder
2½ deciliter melk
10 gram boter of margarine
zout
peper
4 eetlepels gefruite uitjes


Chinese kool wassen, schoonmaken en in smalle reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Van kaas korstjes verwijderen en kaas in blokjes snijden. In pan aardappelpuree bereiden met 2½ deciliter melk en 3½ deciliter water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Boter erdoor roeren. Kool en paprika door de aardappelpuree scheppen en 3 minuten mee warmen. Blokjes kaas door stamppot roeren. Nog even goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met de gefruite uitjes.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : AllerHande juli 1990