donderdag 28 juli 2016

Geroosterde zomergroenten met tofu

GEROOSTERDE ZOMERGROENTEN MET TOFU

450 gram tofu, in plakken
3 eetlepels tamari of Kikkoman
2 tenen knoflook, uitgeperst
mespunt cayennepeper
1 aubergine, in lange plakken
1 courgette, in 2 centimeter dikke plakken
1 rode, gele en groene paprika, schoongemaakt en in brede repen
4 trostomaten, aan elkaar aan de steel
4 portobello paddenstoelen
olie om in te bakken

MARINADE
1 deciliter olijfolie
1 teen knoflook
3 eetlepels verse zomerkruiden (basilicum, tijm, oregano)
peper uit de molen
1 (biologische) citroen, schil geraspt


Bestrijk de plakken tofu met een mengsel van twee eetlepels tamari of Kikkoman, knoflook en cayennepeper en laat het geheel even intrekken. Verwarm de oven of grill alvast voor. Bestrijk alle groenten en portobello’s met de marinade en laat een paar minuten trekken. Gril alles gaar, de tomaten apart. Bak ondertussen de tofu om en om in hete olie. Serveer direct.
Lekker met een gepofte aardappel.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! juli / augustus 2000