donderdag 28 juli 2016

Gevulde Marokkaanse paprika's (Marokko)

GEVULDE MAROKKAANSE PAPRIKA’S

4 kleine rode paprika’s
4 kleine gele paprika’s
200 gram couscous
400 milliliter kokend water
4 eetlepels olie
2 rode uien, in ringen
3 teentjes knoflook, geperst
4 theelepels komijnzaadjes
½ theelepel kaneelpoeder
2 theelepels harissa
geraspte schil en sap van 1 citroen
400 gram kikkererwten
4 eetlepels munt
4 eetlepels peterselie


Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Doe de couscous in een grote schaal, giet het kokende water erover en laat het 10 minuten staan. Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de uien toe en bak ze enkele minuten. Voeg de knoflook, komijn en kaneel toe en bak ze mee. Meng het uienmengsel met de rest van de ingrediënten en roer het door de couscous. Voeg peper en zout toe. Doe het mengsel in de paprika’s en doe de kapjes er weer op. Steek een prikker door de paprika’s en de kapjes, doe er met een kwastje wat olie op en gril ze 10 tot 15 minuten op de barbecue. Draai ze van tijd tot tijd om.
Serveer de paprika’s met geroosterde aardappels.

4 personen

voedingswaarde : 476 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! juli / augustus 2000