dinsdag 31 mei 2016

Congrio en Fuente à la Cholena (Peru)

CONGRIO EN FUENTE À LA CHOLENA (PALING IN HET PANNETJE)

1 kilo zeepaling (mag ook rivierpaling zijn) in stukken
125 gram spek
zout
peper
½ kop gesnipperde ui
2 eetl. meel
3 fijngewreven teentjes knoflook
1 snufje oregano
1 snufje kruidnagel
½ theelepel komijn
2 eetlepels tomatenpuree
2 rauwe aardappelen
½ blikje maïs
1 kopje room
1 theelepel paprikapoeder
2 hardgekookte eieren


De stukken paling samen met de uien en de stukjes spek aanbraden, zouten, peperen, bestuiven met meel en verder bakken. Dan de knoflook, de oregano, de kruidnagel, de komijn, de tomatenpuree en de in plakken gesneden aardappel erbij doen, evenals de maïs. Tenslotte de room erdoorheen roeren. De deksel op de pan en in een matig hete oven gaar laten worden. Opdienen met rijst en garneren met de hardgekookte eieren.

4 personen

land : Peru
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger