woensdag 28 oktober 2015

Stokbrood gevuld met ei en tonijn

STOKBROOD GEVULD MET EI EN TONIJN

5 eieren
1 eetlepel diepvries dille (Iglo)
10 sprietjes bieslook
2 eetlepels boter of margarine
1 stokbrood
1 blikje tonijn in olie (nettogewicht 180 gram)
1 teentje knoflook
1 eetlepel azijn
4 eetlepels citroensap
zout
zwarte peper
4 bladen ijsbergsla
3 tomaten
(3 takjes verse dille voor de garnering)


In kom de eieren breken en loskloppen. 5 Sprietjes bieslook erboven fijnknippen, dille toevoegen en de kruiden erdoor mengen. Boter in steelpan smelten. Op zacht vuur het eimengsel laten stollen. Steeds goed roeren. Laten afkoelen. Stokbrood in de lengte halveren. Het broodkruim uit de bovenste helft halen met een lepel of met de hand. Haal zoveel broodkruim eruit, totdat de wand van het stokbrood 1 centimeter dik is. Tonijn in zeef laten uitlekken en olie opvangen. Door deze olie broodkruim, azijn, citroensap, zout en peper smeuïg roeren. Knoflook erboven uitpersen. De onderste - niet uitgeholde - broodhelft hiermee besmeren. Sla wassen en laten uitlekken. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Sla en tomaat op de besmeerde broodhelft leggen. Roerei en tonijn hierover verdelen. Rest bieslook erboven fijnknippen. Takjes dille erover verdelen. Uitgeholde broodhelft zachtjes erop drukken. In 4 stukken snijden.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande oktober / november 1987
Een reactie plaatsen