woensdag 28 oktober 2015

30 Minuten boeuf Bourguignon (Bourgogne, Frankrijk)

30 MINUTEN BOEUF BOURGUIGNON

8 sjalotten
2 eetlepels olijfolie
20 gram boter
500 gram ossenhaas, in blokken van 4 centimeter
4 dikke plakken van een plat stuk pancetta, zwoerd verwijderd, fijngesneden
250 gram kleine kastanjechampignons
2 tenen knoflook, geperst
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm, blaadjes fijngesneden
2 theelepel tomatenpuree
2 theelepels bloem
125 milliliter rode wijn
375 milliliter runderbouillon
aardappelpuree, voor erbij
rucola, voor erbij


Vul een kleine pan met water en breng op hoog vuur aan de kook. Blancheer hierin de sjalotten 5 minuten of tot ze net zacht zijn, giet ze af en zet weg. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten al omscheppend 2 - 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Neem uit de pan en zet weg. Voeg de boter en de tweede eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de ossenhaas, in porties, toe en bak het vlees 3 - 4 minuten tot het rondom bruin is. Neem uit de pan en zet weg. Verlaag het vuur iets, voeg de pancetta, champignons, knoflook, laurierblaadjes en tijm toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut, voeg dan de bloem toe en bak nog 1 minuut of tot alles gemengd is. Roer de wijn erdoor en kook nog 2 minuten tot de saus iets dikker wordt. Voeg de bouillon toe, en roer met een garde. Voeg dan de sjalotten toe aan de saus en kook nog 6 - 8 minuten of tot de saus iets is gereduceerd en dik is geworden. Doe het vlees terug in de pan en warm nog 2 minuten zachtjes door tot het warm is. Serveer met de aardappelpuree en rucola.

4personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Bourgogne, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Delicious. oktober 2015
Een reactie plaatsen