woensdag 28 oktober 2015

Warme bonensalade met krokante ham

WARME BONENSALADE MET KROKANTE HAM

2 eetlepels olijfolie
3 groene paprika's, in stukjes
300 gram oesterzwammen, in reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 blikken rode kidneybonen (à 400 gram), uitgelekt
3 eetlepels balsamicoazijn
255 gram rauwe ham, grofgesneden
150 gram oude kaas, geraspt


In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten. Paprika's en oesterzwammen op halfhoog vuur 3 - 4 minuten roerbakken. Knoflook even meebakken. Kidneybonen en azijn erdoor scheppen en meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag ham krokant bakken. Kaas over vier borden strooien, bonensalade erover verdelen en ham erop leggen.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande oktober 2004
Een reactie plaatsen