woensdag 26 augustus 2015

Rijstnoedels met biefreepjes

RIJSTNOEDELS MET BIEFREEPJES

3 eetlepels zonnebloemolie
600 gram biefstuk, in dunne reepjes
50 milliliter donkere sojasaus
400 gram voorgekookte rijstnoedels
1 eetlepel sesamolie
4 bosuien, het witte en groene deel apart fijngesneden
1 eetlepel vissaus
150 gram broccolini of bimi
150 gram taugé
sambal oelek, voor erbij


Verhit een wok op hoog vuur en schenk er 2 eetlepels zonnebloemolie in. Schep de biefreepjes om met de helft van de sojasaus en roerbak 3 minuten tot ze licht geschroeid zijn. Schep op een bord. Voeg de noedels samen met de rest van de sojasaus toe aan de wok en roerbak 2 minuten. Voeg de resterende zonnebloemolie, sesamolie en witte bosui toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de vissaus, 2 eetlepels water en broccolini toe en roerbak ze 2 – 3 minuten. Schep de biefreepjes erdoor. Verdeel over borden, garneer met taugé en groene bosui en serveer met sambal.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Delicious. augustus 2015
Een reactie plaatsen