woensdag 26 augustus 2015

Mexicaanse zwartebonensalade (Mexico)

MEXICAANSE ZWARTEBONENSALADE

2 grote maïstortilla’s
2½ eetlepel olijfolie
50 gram ingemaakte jalapeñopepers, uitgelekt en in plakjes + 2 eetlepels pekelvocht uit het potje
100 milliliter zure room
200 gram maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
400 gram zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
2 trostomaten, zaadjes verwijderd, in reepjes
½ bosje koriander, blaadjes geplukt
1 avocado, in plakjes
100 gram bindsla, in dunne reepjes
limoenpartjes, voor erbij


Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Rol de tortilla’s stevig op en snijd ze in flinterdunne reepjes. Schep ze op een bakplaat om met de olie. Gril ze in 3 – 4 minuten goudgeel. Meng intussen de pepers met het pekelvocht, de zure room en zout en peper naar smaak. Schep in een kom de overige ingrediënten voor de salade door elkaar. Sprenkel de roomdressing erover en bestrooi met de tortillareepjes. Serveer met de limoenpartjes.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Delicious. augustus 2015
Een reactie plaatsen