donderdag 14 mei 2015

Pimientos Rellenos (Spanje)

PIMIENTOS RELLENOS (GEVULDE PAPRIKA’S)

2,5 deciliter tomatensaus
6 groene paprika’s
250 gram rundergehakt
2 sneetjes witbrood
2 takjes tijm
250 gram restjes gaar vlees (rund, kalf, varken)
1 deciliter melk
2 kleine uien, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
½ deciliter olijfolie
takje peterselie, gehakt


Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de gehakte ui en knoflook op laag vuur. Hak het vlees zeer fijn. Snijd van de sneetjes brood de korstjes af en week ze in een beetje melk. Knijp ze uit en prak ze fijn. Doe het rundergehakt in de pan bij de ui en laat het licht kleuren. Voeg dan het gare vlees, de gehakte peterselie, het takje tijm en het brood toe. Vijf minuten zachtjes laten bakken. Snijd de paprika’s open door de steel weg te snijden. Verwijder het zaad en de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het mengsel. Zet de paprika’s in een ovenschaal of braadslede. Giet de tomatensaus eromheen en plaats de braadslede 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Serveer in de ovenschaal en garneer eventueel met vers geschaafde Parmezaanse kaas en groene kruiden.
Serveer dit gerecht met rijst of brood.

6 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Wining & Dining april/mei 1998
Een reactie posten