vrijdag 6 maart 2015

Tuinbonensalade met komijndressing (Marokko)

TUINBONENSALADE MET KOMIJNDRESSING

500 gram tuinbonen uit de diepvries
1 kleine Spaanse ui, fijngesneden

DRESSING
3 eetlepel olijfolie
2 eetlepel citroensap
1 theelepel gemalen komijn
2 eetlepel fijngehakte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
zout naar wens
vers gemalen zwarte peper (desgewenst)


Doe de tuinbonen in kokend gezouten water en laat ze 10 minuten koken, tot ze gaar zijn. Laat uitlekken, afkoelen en verwijder eventueel het buitenste vlies. Meng de bonen en de ui in een slakom. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet die over de salade. Roer goed en zet koel weg tot het serveren.

4 - 6 personen

land : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : Marokkaans : De kruidige geuren en kleuren van de soek in creatief koken

Geen opmerkingen: