vrijdag 6 maart 2015

Tagine maa Kefta dial Lbid (Marokko)

TAGINE MAA KEFTA DIAL LBID (TAGINE MET GEHAKTBALLETJES EN EI)

1 kilogram rundergehakt (met wat vet)
2 bosjes peterselie
1 bosje koriander
3 uien
2 teentjes knoflook
1½ theelepel komijn
2 eetlepels mild paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel gemberpoeder
50 gram boter
1 kilogram tomaten
3 paprika’s
8 eieren
zout


Voor het aanmaken van het gehakt 1 bosje peterselie, de koriander, de uien en de knoflook fijnhakken en bij het gehakt doen. 1 Theelepel komijn, 1 eetlepel paprikapoeder, de cayennepeper, het gemberpoeder, 1 theelepel kaneel en wat zout eraan toevoegen en alles goed door elkaar kneden. Op een koele plaats 30 minuten laten intrekken.
In een tagine de boter laten smelten. De tomaten ontvellen, de kern eruit halen, in stukken snijden en in de boter doen. De paprika’s in zeer kleine blokjes snijden en bij de tomaten doen. Het tweede bosje peterselie fijnhakken en met de resterende komijn, het paprikapoeder, de kaneel en wat zout toevoegen. Aan de kook brengen, een half kopje water toevoegen, afsluiten en ongeveer 10 minuten laten stoven.
Van het gehakt kleine balletjes maken en die in de tomatensaus doen. Weer afdekken en 10 minuten laten stoven; zo nodig wat extra water toevoegen.
Enkele minuten voor het serveren de eieren loskloppen en door de tomatensaus roeren. Alles in de gesloten tagine nog even door laten stoven.
Variant: de koriander kan door 1 theelepel gedroogde majoraan vervangen worden.

4 - 6 personen

land : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui
Een reactie posten