maandag 23 maart 2015

Lauwe champignonsalade met spinazie

LAUWE CHAMPIGNONSALADE MET SPINAZIE

4 takjes peterselie
1 citroen
½ deciliter appelsap
1 theelepel dragon
zout
peper
1 sjalotje
1 bakje champignons
150 gram spinazie
1 theelepel grove mosterd
1 eetlepel (zonnebloem)olie


In kopje peterselie fijn knippen. Citroen uitpersen. In kom doen: peterselie, 2 eetlepels citroensap, appelsap, dragon, zout en peper. Sjalotje pellen en erboven raspen. Tot sausje roeren. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In dunne plakjes snijden. Champignonplakjes door sausje scheppen. Spinazie wassen en (in slamandje) uitslaan.
Schaal bedekken met spinazie. In pan champignons met saus 1 minuut verwarmen. Met schuimspaan champignons uit pan scheppen en in midden op spinazie scheppen. Van vuur af door sausje mosterd een olie kloppen. Sausje over salade verdelen. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 50 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip maart 1987
Een reactie plaatsen