maandag 23 maart 2015

Avocado-sinaasappelsalade met hazelnoot

AVOCADO-SINAASAPPELSALADE MET HAZELNOOT

1 ½ sinaasappel
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels witte vermouth
1 eetlepel gepelde hazelnoten
1 avocado (niet te rijp)

½ sinaasappel uitpersen. Van 1 sinaasappel met scherp mes ¼ deel van schil heel dun eraf schillen. In heel dunne reepjes snijden. Sinaasappel zo dik schillen dat witte velletjes mee geschild worden. Met scherp mesje partjes tussen vliezen uitsnijden. In kom doen: sinaasappelsap, ½ eetlepel citroensap en vermouth. Tot sausje roeren. Sinaasappelpartjes erdoor scheppen. Hazelnoten grof hakken.
Avocado in lengte halveren en pit verwijderen. Met lepel vruchtvlees voorzichtig eruit scheppen. In partjes snijden. Partjes halveren. Besprenkelen met rest van citroensap. Aan sinaasappelpartjes toevoegen. Door elkaar scheppen. Avocado-sinaasappelsalade over 2 lege avocadohelften verdelen. Sinaasappelschil en hazelnoten erover strooien.

2 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip maart 1988
Een reactie plaatsen