vrijdag 7 november 2014

Figos em Madeira com Arroz Doce (Portugal)

FIGOS EM MADEIRA COM ARROZ DOCE (VIJGEN IN MADEIRA MET RIJSTPUDDING)

1,5 kopje maderawijn
12 verse vijgen, gehalveerd
1 eetlepel klaver- of acaciahoning

RIJSTPUDDING
1 citroen
1 sinaasappel
200 gram rondkorrelige rijst
snufje zout
1 liter volle melk
1 kaneelstokje
100 gram suiker
1 eetlepel boter
2 eierdooiers
kaneelpoeder


Breng de madera met de honing aan de kook in een middelgrote pan. Het vuur laag zetten en 5 minuten zachtjes laten borrelen. Leg de vijgen in de madera en pocheer ze ongeveer 5 minuten. Laat ze in de wijn afkoelen. Was de citroen en sinaasappel en rasp de schil. Breng de rijst met de schilletjes in ongeveer 5 deciliter water met een snufje zout aan de kook. Ongeveer 5 minuten onafgedekt laten pruttelen tot het water door de rijst is opgenomen. Roer de melk door de rijst en doe het kaneelstokje erbij. Laat het geheel onafgedekt op heel laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de melk ook door de rijst is opgenomen. Af en toe roeren om aanplakken te voorkomen. Verwijder het kaneelstokje en roer de suiker, boter en eierdooiers door de rijst. Blijf roeren tot de rijst romig is. Nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Laat de pudding afkoelen in de koelkast en strooi er eventueel nog wat kaneelpoeder over.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : nagerecht

bron : Het rijk van kwee en vijg / Ria Loohuizen
Een reactie plaatsen