vrijdag 10 oktober 2014

Crostini (Italië)

CROSTINI

Deze sneetjes geroosterd brood worden als lunch of als voorgerecht gegeten.

¼ teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
5 dunne sneetjes oud brood
1 theelepel witte wijn
10 gram truffel
peper
zout
1 eetlepel citroensap


Druk het stukje knoflook met de vlakke kant van een mes plat en fruit het in de olijfolie totdat het bruin begint te worden. Neem het er dan uit en gooi het weg. Laat de olie afkoelen. Rooster de sneden brood lichtbruin en druppel er witte wijn op. Rasp de truffel fijn en zet die met peper, zout en citroensap in de olie op het vuur. Goed doorroeren, zodat alles goed warm is, op het brood smeren.
Variatie: na de knoflook kan er ook nog een kwart ansjovis in de olie worden geprakt en verwarmd.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Truffels! / Leo Geurts en Philip Mechanicus

Geen opmerkingen: