dinsdag 29 juli 2014

Ragu alla Bolognese (Bologna, Emilia-Romagna, Italië)

RAGU ALLA BOLOGNESE (BOLOGNESESAUS MET TAGLIATELLE)

hoofdgerecht voor 4 - 6 personen

30 g boter of margarine
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 worteltjes, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
100 g pancetta of bakbacon, kleingesneden
500 g rundergehakt
2 dl rode wijn
2 blikken tomatenblokjes (a 4 dl)
zout
peper
2½ dl vleesbouillon (van tablet)
2 dl crème fraiche
ca. 500 g tagliatelle


Boter en olijfolie verhitten in royale pan met dikke bodem en ui, wortel, bleekselderij en pancetta hierin 5 - 10 min. zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en in ca. 5 min. rul bakken. Wijn erover schenken en laten inkoken. Tomaten met vocht, zout, peper en bouillon toevoegen, saus aan de kook brengen en in afgedekte pan ca. 1½ uur heel zachtjes laten koken. Crème fraiche erdoor roeren en saus nog ca. 10 min. zachtjes laten koken in open pan. Saus met zout en peper op smaak brengen en serveren met tagliatelle.

bereiding : ca. 2 uur
kcal p.p. : ca. 960

Geen opmerkingen: