dinsdag 29 juli 2014

Gestoofd lamsvlees met tomaat en venkel (Italië)

GESTOOFD LAMSVLEES MET TOMAAT EN VENKEL

hoofdgerecht voor 4 personen

750 gram lamsbout
1 ui
1 knoflookteentje
1 venkelknol
40 gram boter
zout
(versgemalen) peper
1 blik (ca. 400 gram) tomatenblokjes
1 a 2 takjes rozemarijn
3 ansjovisfilets


Bereiding : Snijd het vlees in stukjes van ca. 3 cm.
Snijd de gepelde ui en het gepelde knoflookteentje in stukken. Snijd de schoongemaakte venkel in reepjes; houd wat van het mooie groen achter voor de garnering.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes vlees rondom bruin; bestrooi het vlees met zout en peper.
Voeg de ui en knoflook toe en bak die zachtjes ca. 5 minuten mee.
Roer de tomaten met het vocht en de venkel door het vlees, leg de rozemarijn erin en breng het vocht aan de kook.
Laat het vlees, met het deksel op de pan, in ca. 45 minuten zachtjes gaar worden; roer af en toe.
Afwerking : Snijd de uitgelekte ansjovis in stukjes. Doe ca. 4 eetlepels stoofvocht uit de pan in een kommetje, voeg de ansjovis toe en wrijf die, met de bolle kant van een lepel, tot puree.
Roer het ansjovismengsel door de stoofschotel en voeg naar smaak peper toe.
Garneer met het achtergehouden venkelgroen.
Lekker met saffraanrisotto (zie recept) of pasta.

bereiding / afwerking : ca. 60 / 10 min.
bevat p.p. 370 kcal.

Geen opmerkingen: