vrijdag 31 januari 2014

Roergebakken spruitjes (Nederland)

ROERGEBAKKEN SPRUITJES

750 gram spruitjes
100 gram taugé
2 eetlepels olie
1 theelepel kerrie
1 eetlepel citroensap of azijn
1 à 2 eetlepels sojasaus


Kook de schoongemaakte spruitjes 5 minuten in water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd de iets afgekoelde spruitjes in tweeën (laat dat achterwege als ze heel klein zijn). Was de taugé, verwijder de losse groene dopjes en laat uitlekken.
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan. Roerbak de spruitjes een paar minuten. Bestrooi met de kerrie, bedruppel met het citroensap en de sojasaus, schep er de taugé door en laat nog kort bakken. Geef bij aardappelen of rijst en vlees naar keuze.

4 personen

voedingswaarde : 103 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Nederland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Boodschappen januari 2000

Geen opmerkingen: