vrijdag 31 januari 2014

Gegratineerde wortel-venkelschotel

GEGRATINEERDE WORTEL-VENKELSCHOTEL

400 gram winterwortel
2 venkelknollen (500 gram)
1 sjalotje
zout
1 deciliter appelsap
1 theelepel boter
75 gram gesneden Maasdammer kaas


Winterwortelen schrappen en wassen. In plakjes snijden. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in dikke plakken snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In pan doen: wortel, venkel, sjalotje, zout en appelsap. In 15 minuten gaar koken. Intussen ovenschotel (inhoud 1 ½ liter) invetten en grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortel met venkel afgieten. Overdoen in ovenschotel. Kaas erop leggen. Op rooster 1 centimeter onder grill in 1 minuut lichtbruin gratineren. Achtergehouden venkelgroen erover fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: