zondag 26 januari 2014

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas

PADDENSTOELEN-ZUURKOOLSTAMPPOT MET BLAUWADERKAAS

1½ kilo kruimige aardappels
zout
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 eetlepels boter
1 zakje wijnzuurkool (à 500 gram)
125 gram blauwaderkaas
1 - 2 deciliter melk
peper


Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen, in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in 20 minuten gaar koken. Intussen champignons schoonvegen. Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In grote koekenpan boter verhitten, paddenstoelen en paprika al omscheppend 5 minuten op hoog vuur bakken. Zuurkool erdoor scheppen en 5 minuten meebakken. Korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met (deel van) melk tot smeuïge puree stampen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Allerhande januari 2003

Geen opmerkingen: