zondag 26 januari 2014

Lauwwarme zuurkoolsalade

LAUWWARME ZUURKOOLSALADE

250 gram zuurkool
1 klein blikje ananasblokjes (à 150 gram)
1 niet te rijpe peer
sap van ½ citroen
2 eetlepels olijfolie
150 gram reepjes rookspek
50 gram gepelde walnoten
1 flinke theelepel kerrie
zout
versgemalen peper
blaadjes eikenbladsla of lollo rosso
zwarte olijven om te garneren


Laat de zuurkool uitlekken en maak goed los. Laat de ananasblokjes uitlekken en bewaar 4 eetlepels van het sap. Snijd de geschilde peer eerst in kwarten en daarna in partjes en bedruppel ze met het citroensap. Verhit de olie in de koekenpan en bak de spekjes omscheppend tot ze knapperig zijn. Laat de noten kort meebakken. Schep ze uit de pan. Roer de kerrie en het ananassap door het achtergebleven vet in de pan. Schep er de zuurkool en ananas door. Laat kort doorwarmen en breng zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Verdeel de rode sla over de bordjes. Schep er de warme zuurkoolsalade op en verdeel er de plakjes peer, het spek, de noten en de zwarte olijven over. Lekker met warm stokbrood of ciabatta.

4 personen

voedingswaarde : 341 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Boodschappen januari 2001

Geen opmerkingen: