zondag 26 januari 2014

Zuurkool met mosterdsaus

ZUURKOOL MET MOSTERDSAUS

600 gram zuurkool, uitgelekt
3 eetlepels fijngesneden dille
2 eetlepels maïzena
3 deciliter halfvolle melk
3 eetlepels grove mosterd
300 gram achterham, in blokjes
zout
versgemalen peper


Kook de zuurkool 8 - 15 minuten, in 1 deciliter water (afhankelijk van de aanwijzingen op de verpakking). Giet de zuurkool af en bewaar het vocht. Roer de dille door de zuurkool. Roer de maïzena glad met 4 eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook en bind het met het maïzenamengsel. Roer de mosterd en de hamblokjes door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de zuurkool met de mosterdsaus. Lekker met gekookte krieltjes.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair special “Slank & Snel”, januari 2004

Geen opmerkingen: