donderdag 9 oktober 2025

Pittige bulgur met geroosterde ui uit de oven (Perzië)

PITTIGE BULGUR MET GEROOSTERDE UI UIT DE OVEN

Bulgur is goedkoop maar doeltreffend, snel gaar en je hebt er niet veel van nodig. Dit is een heel handig bijgerecht voor bij geroosterd vlees, zeevruchten en vis, maar ook zo is het lekker. Je kunt het warm en koud serveren. Het beste komt nog: je hoeft alleen maar alles bij elkaar te gooien, te roeren en de oven doet de rest.

150 gram bulgur
3 eetlepels granaatappelmelasse
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sriracha
1 theelepel knoflookgranulaat
1 eetlepel olijfolie of knoflookolie
450 milliliter koud water
2 grote uien, elk in 3 partjes
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor tot 200°C. Neem een ovenbestendige schaal met een diameter van 20 centimeter. Doe alle ingrediënten, behalve de ui, in de schaal, bestrooi met flink wat zout en peper en roer tot alle smaakmakers zijn opgelost in het water. Voeg de partjes ui toe, wentel door het vocht en verdeel ze over de schaal. Bak 45 minuten in de oven.
Haal het gerecht uit de oven, roer de bulgur losjes door met een vork en serveer.

3 - 4 personen

gebied : Perzië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Persiana elke dag : Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak / Sabrina Ghayour

Geen opmerkingen: