donderdag 9 oktober 2025

Kleverige haricots verts met tamarinde, knoflook & tomaat (Perzië)

KLEVERIGE HARICOTS VERTS MET TAMARINDE, KNOFLOOK & TOMAAT

olijfolie
4 dikke tenen knoflook, in dunne plakjes
200 gram haricots verts, afgehaald
1 eetlepel koud water
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel fijne kristalsuiker
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper


Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes knoflook toe en bak tot ze glazig zijn en aan de randjes beginnen te verkleuren. Voeg de haricots verts toe aan de pan, gevolgd door het koude water. Voeg de tomatenpuree, de tamarindepasta en de fijne kristalsuiker toe en laat al roerend oplossen. Laat met een deksel op de pan 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de haricots verts) garen. Roer af en toe door zodat ze niet verbranden en laat de saus indikken tot een dikke, kleverige lak. Serveer direct.

2 personen

gebied : Perzië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Persiana elke dag : Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak / Sabrina Ghayour

Geen opmerkingen: