KIPKLUIFJES MET GRANAATAPPELMELASSE
1 kilogram kipkluifjes
MARINADE
75 milliliter granaatappelmelasse
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels fijne kristalsuiker
40 gram gemberwortel, geschild en fijngeraspt
2 dikke tenen knoflook, geperst
Verwarm de oven voor tot 180°C. Bekleed de grootste braadslede die je hebt met bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote mengkom. Voeg de kipkluifjes toe en wentel goed door de marinade. Schud overtollige marinade eraf en zet deze apart. leg de kipkluifjes met de huid naar boven in de braadslede en rooster 25 minuten in de oven.
Haal uit de oven, bedruip de kipkluifjes royaal met de rest van de marinade en rooster nog 40 minuten, tot ze bruin en gaar zijn. Serveer direct.
4 personen
gebied : Perzië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Persiana elke dag : Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak / Sabrina Ghayour
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten