donderdag 9 oktober 2025

Kleverige speklapjes met appel (Perzië)

KLEVERIGE SPEKLAPJES MET APPEL

750 gram dikke speklapjes, over de lengte doormidden

MARINADE
4 eetlepels appelmoes
2 eetlepels lichte basterdsuiker
1 eetlepel rode of witte wijnazijn
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel knoflookgranulaat
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kaneel
½ theelepel zoet gerookte paprikapoeder (pimentón)
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor tot 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kleine kom. Schenk de helft van de marinade in een grote mengkom, voeg de speklapjes toe en wentel door de marinade.
Leg de speklapjes op de bakplaat, dek strak af met een dubbele laag aluminiumfolie en rooster 1 uur en 15 minuten in de oven.
Haal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 240°C. Verwijder de aluminiumfolie, bestrijk de speklapjes gelijkmatig met de resterende marinade en rooster onafgedekt nog 15 minuten in de oven. Serveer direct.

2 - 4 personen

gebied : Perzië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Persiana elke dag : Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak / Sabrina Ghayour

Geen opmerkingen: