VANILLEKIPFERLN (VANILLEHOORNTJES)
200 gram amandelen (hele of fijngemalen)
250 gram bloem
150 gram poedersuiker
snufje zout
200 gram koude boter
2 pakjes vanillesuiker
Maal de hele amandelen fijn. Zeef de bloem boven een werkvlak en meng er de amandelen, 50 gram poedersuiker en een snufje zout door. Snij de koude boter in klontjes en voeg ze toe. Kneed alle ingrediënten vlug tot een glad deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkvlak in een aantal rollen met een doorsnede van 2 centimeter. Snij er vervolgens vingerdikke plakjes van en vorm daar rolletjes van 6 centimeter lang van, met puntig toelopende uiteinden. Buig deze rond tot Kipferln (hoorntjes) en leg ze dan op een oningevet bakblik. Laat ze in het midden van de oven in 15 minuten lichtgeel bakken.
Meng 100 gram poedersuiker met de vanillesuiker en wentel er voorzichtig de nog hete Kipferln door. Dien de Vanillekipferln lauw of volledig afgekoeld op.
Voor 40 stuks
voedingswaarde : 100 kcal per stuk
bereidings- / rusttijd : 90 / 60 minuten
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : gebak
bron : Oostenrijk (Koken in de wereld) / Adelheid Beyreder
zondag 12 oktober 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten