SPARGEL MIT BUTTERBRÖSELN (ASPERGES MET GEROOSTERD BROODKRUIM)
1 kilogram asperges
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel citroensap
1 theelepel boter
BROODKRUIM
100 gram boter
80 gram wit broodkruim
zout
Was de asperges grondig, leg ze op een werkvlak en schil ze zorgvuldig vanaf de punten naar het snijvlak toe af. Dit gaat het gemakkelijkst met een aardappelschilmesje. Snij een flink stuk van de houtachtige onderkant weg. Verdeel de asperges in 3 bosjes en bind ze aan de onder- en bovenkant met keukengaren vast.
Breng 2 liter water met wat zout, suiker, citroensap en wat boter in een pan aan de kook. Doe de aspergebundels voorzichtig in het kokende water en kook ze vervolgens afgedekt op matig vuur in 15 minuten beetgaar. De asperges zijn gaar als u ze met een vork makkelijk kunt inprikken.
Verhit intussen de boter in een pan. Bak hierin op matig vuur al roerend het broodkruim goudbruin en strooi er wat zout over.
Neem de aspergebundels uit het water en laat ze goed uitlekken. Verwijder het keukengaren. Schik de asperges op een voorverwarmde schaal en dien ze op, bestrooid met het geroosterde broodkruim.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Oostenrijk (Koken in de wereld) / Adelheid Beyreder
zondag 12 oktober 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten