RIEBEL (GEBAKKEN GRIESMEEL MET ROZIJNEN)
½ liter melk
snufje zout
200 gram tarwegries
60 gram boter
50 gram rozijnen
2 eetlepels suiker
Verhit de melk met wat zout in een pan. Strooi er het griesmeel bij en laat al roerend zolang koken tot het mengsel loslaat van de panranden. Dit duurt 10 minuten.
Verhit de boter in een grote pan, voeg de griesmeel toe en laat 30 minuten bakken. Duw de griesmeel los van de bodem en keer hem regelmatig, waarbij u de massa in kleine stukjes verdeelt. Voeg indien nodig nog wat boter toe.
Was 10 minuten voor het einde van de baktijd de rozijnen, dep ze droog en voeg ze toe. Als de Riebel klaar is, ziet hij er goudgeel en brokkelig uit. Dien de Riebel met suiker bestrooid op. Hierbij past compote of appelmoes.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Vorarlberg, Oostenrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Oostenrijk (Koken in de wereld) / Adelheid Beyreder
zondag 12 oktober 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten