zondag 12 oktober 2025

Eierschwammerlgulasch (Oostenrijk)

EIERSCHWAMMERLGULASCH (CANTHARELLEN IN ROOMSAUS)

500 gram cantharellen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
2 eetlepels boter
1 eetlepel citroensap
½ liter groentebouillon
1 eetlepel paprikapoeder, edelsüss
4 eetlepels zure room
zout
versgemalen zwarte peper


Maak de cantharellen schoon en halveer grote exemplaren. Pel de ui en de teentjes knoflook en hak ze fijn. Was de peterselie, schud de blaadjes droog en hak ze fijn.
Verhit de boter in een pan en bak er de ui- en knoflooksnippers glazig in. Voeg de peterselie en cantharellen toe en laat, onder af en toe roeren, 10 minuten op matig vuur smoren. Druppel er het citroensap overheen, schenk er de bouillon bij, roer er het paprikapoeder door en breng aan de kook. Stoof de cantharellen op laag vuur in 10 minuten gaar. Roer er de zure room en breng op smaak met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Oostenrijk (Koken in de wereld ) / Adelheid Beyreder

Geen opmerkingen: