donderdag 9 oktober 2025

Geroosterde broccoli met ricotta, munt & harissa (Perzië)

GEROOSTERDE BROCCOLI MET RICOTTA, MUNT & HARISSA

250 gram ricotta
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 volle eetlepel rozenharissa of gewone harissa
1 grote teen knoflook, geperst
1 volle theelepel gedroogde munt
400 gram broccoliroosjes
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor tot 190°C. Bekleed een braadslede met bakpapier. Vul een waterkoker met water en breng aan de kook. Meng de ricotta met de yoghurt, de harissa, de knoflook, de gedroogde munt en flink wat zout en peper in een grote mengkom. Schenk het kokende water in een hittebestendige kom, voeg de broccoli toe en dek af met een bord of deksel. Laat 5 tot 6 minuten staan, giet af, schud het water van de roosjes en dep ze droog met een schone theedoek.
Voeg de broccoliroosjes toe aan het ricottamengsel en meng goed. Verdeel de broccoli over de braadslede en rooster 45 minuten in de oven. Serveer direct.

2 - 4 personen

gebied : Perzië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Persiana elke dag : Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak / Sabrina Ghayour

Geen opmerkingen: