GAMBA’S MET SINAASAPPELMARMELADE, ZUURBESSEN, CHILIPEPER & BIESLOOK
50 gram boter, op kamertemperatuur
10 gram gedroogde zuurbessen
10 gram bieslook, fijngesneden
2 volle eetlepels sinaasappelmarmelade
½ theelepel chilivlokken
olijfolie
250 gram rauwe, gepelde gamba’s
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
knapperig brood, voor erbij
Doe de boter met de zuurbessen, de bieslook, de sinaasappelmarmelade, de chilivlokken en flink wat zout en peper in een kleine kom en klop goed door elkaar. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, voeg de gamba’s toe en roerbak 1 minuut tot ze aan de randjes lichtbruin zijn. Haal de pan van het vuur, voeg het botermengsel toe aan de gamba’s en roer door. Serveer direct met knapperig brood.
2 - 4 personen
gebied : Perzië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Persiana elke dag : Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak / Sabrina Ghayour
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten