GEROOSTERDE AUBERGINES MET GRANAATAPPEL & HARISSA
2 grote aubergines
3 eetlepels knoflookolie
2 eetlepels rozenharissa of gewone harissa
2 eetlepels granaatappelmelasse
2 eetlepels vloeibare honing
zeezoutvlokken
Verwarm de oven voor tot 220°C. Bekleed een braadslede met bakpapier. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd met een scherp mes de platte kant van de auberginehelften kruislings in, niet dieper dan 1 centimeter. Leg de aubergines met de snijkant naar boven in de braadslede, bestrijk met alle knoflookolie en rooster 30 minuten in de oven.
Meng intussen de rozenharissa met de granaatappelmelasse, de honing en flink wat zout in een kleine kom. Haal de aubergines uit de oven, schep met een theelepel het harissamengsel erop en rooster nog 10 minuten. Serveer direct.
4 personen
gebied : Perzië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Persiana elke dag : Ongecompliceerde gerechten bomvol smaak / Sabrina Ghayour
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten