ITALIAANSE GROENTESALADE MET KAAS
1 stengel bleekselderij
¼ knolselderij
50 gram peultjes
8 of 12 broccoliroosjes
4 gekookte artisjokbodems
¼ komkommer
100 gram belegen Goudse kaas
100 gram Barselle
2 eetlepels pijnpitten
8 of 12 zwarte olijven
1 eetlepel gesnipperde bieslook
DRESSING
2 eetlepels koudgeperste olijfolie (‘extra vièrge’)
citroensap
½ teentje knoflook
1 eetlepel pesto
zout
peper
suiker
Maak de groenten schoon. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes, de knolselderij in dobbelsteentjes en de peultjes in ruiten. Kook alle groenten – behalve de komkommer – afzonderlijk beetgaar in water met wat zout, spoel ze direct onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de artisjokbodems in dunne plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de pitjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Doe alle groenten in een kom. Vermeng de olijfolie met een klein scheutje citroensap, de uitgeperste knoflook en de pesto. Breng de dressing op smaak met zout en peper, schep hem over de groenten en hussel alles goed door elkaar. Zet de salade 20 minuten op een koele plek (maar niet in de koelkast), zodat de smaken kunnen intrekken.
Verwijder intussen de korstjes van de kaas en snijd de kaas in luciferdunne reepje. Doe de pijnpitjes in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze op een matig hoog vuur onder voortdurend omschudden mooi goudbruin kleuren. Schep de kaasreepjes vlak voor het opdienen door de gemarineerde groenten en verdeel de salade over vier borden. Strooi de olijven, de geroosterde pijnpitjes en wat gesnipperde bieslook over de salade en wacht niet te lang met opdienen.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : salade
bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / Het Nederlands Zuivelbureau
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten