zondag 7 september 2025

Kaassandwich met tuinkersmousse en kwarteleitjes

KAASSANDWICH MET TUINKERSMOUSSE EN KWARTELEITJES

4 kwarteleitjes
4 sneetjes wit of bruin casinobrood
4 dunne plakken jonge Goudse 60+ kaas
2 kerstomaatjes
selderijzout

TUINKERSMOUSSE
100 gram verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje)
½ deciliter slagroom
1 bakje tuinkers
zout
peper
worcestershiresaus
1 scheutje citroensap


Maak eerst de tuinkersmousse: Klop de verse roomkaas los met een garde of handmixer, voeg lepel voor lepel de slagroom toe en blijf kloppen tot de massa luchtig is. Houd het bakje met tuinkers boven de kom en knip de topjes af met een schaar. Spatel het groen door de kaascrème en breng het mengsel op smaak met zout, peper, worcestershiresaus en citroensap. Zet de kom afgedekt in de koelkast tot u de crème nodig hebt.
Kook de kwarteleitjes 5 minuten in kokend water met wat zout. Laat de eitjes daarna ‘schrikken’ in koud water, pel ze en snijd ze doormidden. Verwijder de korstjes van het brood. Snijd de kaas, na de korstjes te hebben verwijderd, in vierkantjes van min of meer dezelfde grootte als het brood. Was de tomaatjes en snijd ze in 8 partjes.
Houd 2 eetlepels van de tuinkersmousse apart voor de garnering. Verdeel de rest over de sneetjes brood en strijk de massa uit in een egale laag. Beleg elke sandwich met een plak kaas en snijd de sandwiches diagonaal doormidden.
Garneer de sandwiches met een klein bergje tuinkersmousse waarin u een half kwarteleitje en een kwart tomaatje prikt. Bestrooi het snijvlak van de eitjes met selderijzout.
Serveer de sandwiches als onderdeel van een (paas)brunch of als lichte lunch op een warme zomerdag.

4 personen

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / Het Nederlands Zuivelbureau

Geen opmerkingen: