GEGRATINEERDE TOAST MET PEER EN KERNHEM
4 sneetjes rond of vierkant casinobrood
4 plakken Kernhem van 3 millimeter dik
2 middelgrote sappige peren
1 scheutje citroensap
10 gram boter
cayennepeper
slablaadjes of tuinkers
Verwijder de korstjes van het casinobrood en van de Kernhem. Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in smalle partjes en besprenkel ze direct met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Verwarm de grill. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of onder de grill, laat ze even uitdampen en afkoelen en besmeer ze dun met boter. Leg de partjes peer in een waaier op het brood en dek het geheel af met een plak Kernhem. Bestuif de kaas met een beetje cayennepeper. Leg de sneetjes onder de warme grill tot de kaas begint te pruttelen en de peren lauwwarm zijn. Verdeel de sandwiches over vier borden, garneer het geheel met slablaadjes of een toefje tuinkers en serveer direct.
4 personen
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas
zondag 7 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten