HARTIGE KAASTAART MET SPINAZIE EN PAPRIKA
3 gelatineblaadjes
3 eetlepels droge witte wijn
250 gram verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje)
75 gram feta
50 gram geraspte Friese nagelkaas
150 gram grootbladige spinazie
1 rode paprika
1 bakje tuinkers
Laat de gelatine zacht worden in een kommetje met koud water. Breng de witte wijn aan de kook, draai het vuur uit en laat de goed uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in het hete vocht. Laat afkoelen.
Snijd de verse roomkaas en de feta in blokjes. Doe alle kazen in de kom van een foodprocessor en laat de machine draaien tot u een smeuïge, homogene massa hebt verkregen. Voeg de afgekoelde gelatineoplossing toe en laat de machine opnieuw een paar tellen draaien.
Was de spinazie, verwijder de steeltjes en slinger de bladeren zorgvuldig droog in een slacentrifuge. Bekleed een kleine springvorm (diameter 15 centimeter) met plastic folie en bekleed de bodem met spinaziebladeren. Schep hierop een paar lepels van het kaasmengsel en strijk het mengsel met de bolle kant van een lepel uit tot een egale laag van ½ centimeter dikte. Bedek de laag met spinazieblaadjes en breng hierop weer een laag van het kaasmengsel aan. Vul de vorm op deze manier verder met laagjes kaas en spinazie, de laatste laag moet uit het kaasmengsel bestaan. Strijk de bovenkant van de taart glad en zet de vorm een halve dag in de koelkast om de taart te laten opstijven.
Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in smalle reepjes. Til de taart met folie en al voorzichtig uit de vorm, leg hem op een serveerschaal en knip de folie die buiten de taart uitsteekt af. Schik de paprikareepjes als zonnestralen op de bovenkant van de taart en leg de tuinkers in kleine toefjes langs de rand van de taart. Serveer de taart als onderdeel van een buffetmaaltijd of een feestelijke brunch. Geef er roggebrood of volkoren toastjes bij.
6 - 8 personen
gerechtsoort : buffetgerecht
bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / Het Nederlands Zuivelbureau
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten