GEGRATINEERDE SHOARMA-KAASDRIEHOEKJES
½ ui
½ rode paprika
½ groene paprika
2 pitabroodjes
150 gram jonge Leidse kaas
1 theelepel shoarmakruiden
¼ krop ijsbergsla
1 grote vleestomaat of 4 kerstomaatjes
20 gram boter
1 klein knoflookteentje, uitgeperst
DRESSING
1 eetlepel rode wijnazijn
½ theelepel Dijon mosterd
2 eetlepels maïs- of zonnebloemolie
zout
peper
suiker
Pel de ui en snijd hem in reepjes. Snijd de paprika’s – na de zaadjes en zaadlijsten te hebben verwijderd – eveneens in smalle reepjes. Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en snijd de aldus verkregen rondjes in vier parten. Snijd de kaas in luciferdunne staafjes van 2 centimeter lengte en vermeng deze in een kom met de shoarmakruiden. Was de ijsbergsla, schud de bladeren droog en snij ze in smalle reepjes. Snijd de tomaat, na het kroontje te hebben verwijderd, in partjes; de kerstomaatjes kunt u heel laten. Vermeng de ingrediënten voor de dressing in de aangegeven volgorde en breng de dressing op smaak met zout, peper en een mespuntje suiker. Verwarm de grill voor.
Laat de boter smelten in een koekenpan, voeg de uisliertjes en de uitgeperste knoflook toe en laat ze zachtjes fruiten tot ze glazig zijn. Doe de paprikareepjes in de pan en laat ze op een hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, 2 minuten meebakken.
Leg de driehoekjes brood op een bakplaat, bedek ze met een bergje van het paprikamengsel en verdeel daarover de met shoarmakruiden vermengde kaasreepjes. Zet het geheel onder de warme grill tot de kaas gesmolten is en mooi goudbruin begint te kleuren.
Vermeng intussen de ijsbergsla met de dressing en verdeel de salade over vier borden. Leg op elk bord vier gegratineerde pitadriehoekjes en garneer het geheel met de tomaat(jes). Serveer direct, als lunchhapje of als pittige ouverture van een op de Midden-Oosterse keuken geïnspireerd menu.
4 personen
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / Het Nederlands Zuivelbureau
zondag 7 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten