GEGRATINEERDE KRABSANDWICH
4 sneetjes rond of vierkant casinobrood
4 plakken roomkaas
1 klein blikje krab
1 hardgekookt ei
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel crème fraîche
½ eetlepel gesnipperde bieslook
½ eetlepel fijngehakte peterselie
zout
peper
paprikapoeder
10 gram boter
Verwijder de korstjes van het casinobrood. Snijd de kaas in rondjes of vierkantjes van het zelfde formaat als de sandwiches. Laat het krabvlees uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel het ei en hak het zo fijn mogelijk. Vermeng het ei in een kleine kom met de mayonaise, de crème fraîche en de kruiden en breng het mengsel op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer het krabvlees door het eimengsel.
Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met de boter en bedek ze met de krabsalade. Leg de sandwiches op een bakplaat, bedek ze met een plakje roomkaas en zet het geheel in de voorverwarmde oven tot de kaas heel licht begint te kleuren. Serveer direct.
4 personen
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / Het Nederlands Zuivelbureau
zaterdag 6 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten