KANEELKOEKJES
225 gram boter
140 gram suiker
2 eieren
450 gram bloem
1 zakje bakpoeder
½ theelepel kaneel
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer de boter en 100 gram suiker zacht en klop de eieren erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en kneed alles tot een samenhangend deeg. Vorm er 20 kleine balletjes van en plat ze met de vingers af tot langwerpige koekjes. Meng de rest van de suiker met de kaneel.
Bestrooi de koekjes met het suiker-kaneelmengsel. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 20 - 25 minuten goudbruin
20 koekjes
voedingswaarde : 192 kcal per stuk
bereidings- / afwerkings- / oventijd : 15 / 1 / 25 minuten
land : Mexico
gerechtsoort : nagerecht
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman
donderdag 17 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten